Ingen räknas för mindre. Ingen människa för mer!

Satt och tittade på melodifestivalen med mina vänner i lördags. Eller ja... det var "mellanspelet" jag var ute efter. Visste ju att Glada Hudik skulle göra ett uppträdande och det fick man inte missa. Det var det bästa på hela melodifestivalen. 

Under många år var jag ledsagare åt en tjej med Downs syndrom. Vi hängde ihop en massa år och hittade på både det ena och det andra. Vi har haft rockfest, sikta mot stjärnorna och en och annan teater inför publik, för att tjäna ihop pengar till pizza. En gång åkte vi på Ålandskryssning istället för att ha pizzafest. Det var en upplevelse. Vid sidan av passade jag på att arbeta ideellt med en grupp utvecklingsstörda barn och ungdomar. 'Rockringen' var en ren och skär tjejgrupp, så ni kan tänka att det var livat stundtals. Vi var bland annat med och spelade in en skiva, där även kändisar gjorde olika slags gästspel. Rockringen fick sjunga in en låt med Robert Broberg. Det gjordes till och med en dokumentär, där tjejen jag var ledsagare åt, fick en av huvudrollerna och fick då sjunga in en punklåt med bandet Charta 77. Det gjorde ju även att jag fick vara med i tv en sväng. 

Filmen går ut på att visa mångfalden som finns i Sverige. Musik är en förlösande faktor. Har varit och kommer alltid vara. Gå in på FUB:s hemsida (föreningen för utvecklingsstörda barn, ungdomar och vuxna) och kolla runt. Där kan man även hitta både UNIK-skivan och dvd:n.

Jag avslutade gårdagens "alla hjärtans dag" i soffan framför säsongsavslutningen av En annan del av Köping. Jag har många gånger tvingat min vän att kolla på den serien och jag kan säga - inte en enda gång har jag hört nåt klagomål över val av söndagsunderhållning...Se oss stå här tillsammans. Hör oss sjunga till er. Ingen räknas för mindre. Ingen människa för mer!


Kommentarer
Daniel

Vad gulligt!! alla e vi lika mycket värda!!!

2010-02-16 | 15:03:21 | http://danielfagerholm.webblogg.se/
A

Jag funderar lite på hur det går ihop med högerpolitiken?

2010-02-16 | 22:32:34
Helena

Åhh vad glad jag blev när jag läste i bloggen! Och när jag läser så känner jag bara mer o mer hur mycket du betydde för K, ja för hela vår familj! Och kära nå´n vad vi saknar dig! I dag frågade jag K om hon inte kunde titta på OS med mig, och fick till svar att "jag tittar bara på sport om Östansjö spelar fotboll"! Så nu vet du vad som förväntas av sommaren... Kram, Helena

2010-02-23 | 22:19:04

Lämna gärna en kommentar!

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-mail (publiceras ej):


Blogg/Hemsida:


Kommentar:bloglovin
Trackback
RSS 2.0