Stora, stygga vargen...

och de tre små grisarna...


Jag kollar nu in Guldbaggegalan, som ger mig inspiration att göra en story till en egen film.


Vargen. Ta exempel som Rödluvan, Tre små grisar, Pojken och vargen och Bamse. Vargen lyckas alltid få såna roller där han (oftast en han) måste spela stor, stygg, dum och lite elak.

I min film får Vargen spela sig själv, som han är i verkligheten. Ett djur, som nästan varit utrotad men som nu håller på att bli lite starkare igen!  

Storyn börjar med att, den först så snälla, ynkliga och rangliga, vargen börjar att växa sig stark. Den växer, växer och växer. Vad ska man då göra?! När nåt blir för starkt blir det ju farligt (tänk på Godzilla)! Hur ska alla runtomkring reagera på detta?! Det kommer självklart att finnas de som vänder på huvudet och ser åt ett annat håll. Det måste finnas såna i en story som har ett jobbigt tema! Sen ska det finnas andra slags motpoler som ska kämpa och kriga mot varandra! Grisarna får, i min story, symbolisera: jägaren, statsbon och skogsmullen. Alla skola de skrika högt och ljudligt! De ska alla skrika högt i samma fråga, men de ska skrika olika saker.

De kommer skriva insändare till alla dagstidningar som existerar. Alla kommer de ha godtyckliga åsikter. Statsbon kommer vara engagerad i att man ska låta vargen vara och springa fritt i skogen, hur som helst. Vargen ska fortsätta växa sig stark, även om det nu är så att statsbon själv tror att vargen överlever på blåbär och lingon (och att fiskpinnar inte är fisk). Min jägare, kommer vara extremt skjutkåt och enbart höra de argument som handlar om hur viktig skyddsjakten är och jägaren kommer inte att bry sig om hur verkligheten kan te sig för andra. Vargen måste skjutas för att inte bli ynklig och svag igen. Jägaren, kommer i min story, tro att alla veganer är kriminella och farliga. Skogsmullen är politikern. Enbart för att jag tycker att 'skogsmulle', som begrepp, är trevligt... Alla kommer de kämpa och slåss för sin sak och alla kommer de tro att just deras ståndpunkt är den allra, allra bästa, utan att egentligen förstå att de kämpar för samma sak - vargens fortsatta existens.  


Kommentarer
pelle

Någon moderatunge, som jag ej minns namnet på just nu, jämförde vargskjutningen med både pandapangandet och tigeravskjutningen. han tyckte nog att vi skulle låta vargarna bero helt.skulle se just snyggt ut.

2010-01-26 | 19:33:18 | http://pellespersonliga.se

Lämna gärna en kommentar!

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-mail (publiceras ej):


Blogg/Hemsida:


Kommentar:bloglovin
Trackback
RSS 2.0