Bra att kunna flera språkPå mitt jobb har vi denna vecka haft italienare på besök. Det har varit trevligt. Jag är ju inte den som är den, som man brukar säga, utan jag blev ju lite nyfiken när det väl kom lite nytt folk in i fikarummet.


Försiktigt säger våra gäster: "hello". Jag skjuter ut stolen lyfter handen och i ett svep tar jag i från tårna och utbrister högt och tydligt: "buon giorno". Här kanske det är läge att säga att jag bara kan ett ord till på italienska. De italienska vännerna tittar på mig med stora ögon och vet inte riktigt hur de ska tackla denna situation. Jag ser hur de tänker: "men vadå? är vi inte i Sverige? Här ska ju alla sitta tysta och nicka och gilla läget! De ska väl ändå inte ta för sig?"


Ja, de sa nåt på italienska till mig. Jag log. Sa: "trevligt att träffas" (på svenska), tog tag i bordet igen och hasade tillbaka stolen till utgångsläge.


När de var på väg ut genom dörren igen fick jag åter luft i lungorna och utbrast, lika högt som innan: "arrivederci", med en armsvningning, som skulle kunna slå ut vilket rödvinsglas som helst, även denna gång.Kommentarer
Erik

Lite mer än så kan du allt. "Frutti di mare" och "quattro stagioni" och "viva Berlusconi", visst?

2009-10-16 | 10:41:24 | http://flickr.com/loidor
Jag själv

Så rätt, så rätt...

2009-10-16 | 12:43:49
Ajlin

Jag läste tyska i fyra år. Jag kan ingenting mer än någon vardaglig artighetsfras och kanske räkna lite. Nu visar det ju sig visserligen att det tycks vara det enda som räcker.

2009-10-16 | 19:36:35 | http://ajlin.blogg.se/

Lämna gärna en kommentar!

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-mail (publiceras ej):


Blogg/Hemsida:


Kommentar:bloglovin
Trackback
RSS 2.0