Anna goes PRO-isch!!


För ett tag sedan var jag på ett trevligt födelsedagskalas hemma hos några släkting. Där fanns också en relativt nybliven pensionär som frågade hur Alliansen egentligen tänkte, när det handlade om just pensionärer. På hennes "pensionärsträffar" (eller vad de kallas), hade det nämligen varit väldigt stora frågetecken (inte senilitet!) kring framtiden. Då vänsteroppositionen ofta är bra på att föra en missvisande propagande, så förstår jag deras oro över framtiden...

Jag kunde inte just då ge nåt bra svar, för nej, jag kan inte allt, men jag sökte reda på lite svar för att reda ut hur läget är:

 - Skatten har sänkts för pensionärerna två gånger och nu har det lagts ett förslag om en tredje skattelättnad.

 - Ihop med de två tidigare stegen innebär den tredje skattesänktningen att en pensionär med 150 000 kronor i inkomst kommer att få behålla 4900 - 5800 kronor mer varje år, oavsett var man bor.

 - Jobbpolitiken fortsätter att försvaras och det ska vara lönsamt att arbeta. Den kommer också landets äldre till del då endast en långsiktig jobbpolitik kan trygga pensionernas framtida utveckling.

Ser vi på det som vänsteroppositionen vill göra så kan vi fråga oss detta: hur hjälper det våra äldre om man höjer skatten för vanliga lönetagare?

Jag vet... det är jobbigt med reformer... men jag vill ha en hållbar framtid för alla! Hållbar utveckling, damn it! Tänk långsiktigt! ALLA, oavsett politisk plattform, visste att pensionssystemet som rådde under den förra regeringen skulle få hela ekonomin på fall (och var på god väg).Nu till kvällens Mr Magic Eight Ball-fråga: Ehh... Var är du Mr??Vilken bra film det här måste vara!


..ehhh... eller kanske inte så va?!

"Den pensionerade kirurgen dr. Heiter drömmer om att skapa en mänsklig tusenfoting genom att placera människor på knä bakom varandra och operera ihop dem från mun till anus. Med hjälp av Rohypnol, skalpeller och tre offer skapar han sitt livsverk i källaren. Inte ens om du har varit kirurg ett helt liv har du sett något liknande. Känsliga personer varnas."


Detta finns att läsa på  stockholm filmfestival, där kan man även kolla in trailern... 

Ja, jag vet inte vad ni tycker, men jag kan tycka att detta är nåt av det sjukaste! - och då har jag sett en del skräckfilmer!OBS! Den 7/5 har i alla fall Terror på Elm Street premiär!

 
Work out vs. Absolutely Fabulous?!


Är valet svårt? Skulle inte tro det!

Hade idag, efter fortsatt kursutbildande i missbruks- och drogberoendefrågor, fått ett paket från cdon (reklam!), innehållande Helt hysteriskt - Gay och Helt hysteriskt - White box. Hade bokat dem, så jag skulle få dem dagen de släpptes, i dag alltså! 

Så... nu ska jag öppna min påskmust och bara njuta av den vackra, underbara och fantastiska humorn, som bara karaktärerna Patsy och Eddy kan erbjuda! Till sin hjälp har de ju även Saffy, Bubbles och de andra karaktärerna som man inte kan förringa å det minsta!Unika landet Lagom


Vi har lyckats, trots finanskris, betala tillbaka på statsskulden. Det är väl rätt så tufft, med tanke på den bilden som de röd-gröna verkar måla upp?!

Socialdemokraterna erkände faktiskt själva att deras politik hade försatt en hel drös av människor i utanförskap. Politiken de förde under deras regeringsställning satte 140 människor om dagen i förtidspension. Oj då! Då blir ju arbetslöshetssiffrorna bättre... Göran Perssons egna utredning, som han tillsatte, visade att: människor tvingades gå ner i ett svart hål som de inte kunda komma upp ur, att det blev en slags parkeringsplats som människor inte var menade för och att det krävdes en drastisk arbetsmarknadspolitisk åtgärd.

Denna utredning lämnades över till den nästkommande regering, som började arbeta!

Reformen nu innebär att:
1. En trygghet skapas för den enskilde. Fasta tidsbegränsningar är bra för att inte bli bortglömd. Att ha en fortsatt kontakt ska vara en rättighet. Du ska inte försvinna i systemet...
2. Det ska vara en sjukförsäkran som erbjuder många vägar tillbaka. Förr fick du inte det minsta lilla vara verksam. Om du tex kunde vara bra på att baka bullar till Röda korset, innebar det att du var arbetsför och dina procentersättningar försvann - helt och fullt.
3. Skyddet för de riktigt sjuka stärks. Utan tidsbegränsningar.

Du ska kunna göra det du känner, orkar och kan. Det är inte alla som blir friskare av att bara sitta hemma. Nu sätts större ansvar på läkare och arbetsgivare och andra aktörer som har stor vikt!

Vi kommer aldrig sätta sjuka människor i arbete. Detta ska erbjudas rehabilitering i det arbete de förtjänar. Det är inte ett värdigt liv att stå i sitt köksfönster och se sina grannar åka iväg till arbeten, då man själv inte ens får arbeta ideellt för att man vill och kan!


"kvinnor sjukskriver vi - män ger vi medicin" är något man brukar säga. Varför tror ni att det är så i dagens samhälle??

You say you want a revolution


Well, you know, we all want to change the world...


Let's all get the Beatlemania! Jag har ALLTID gillat/älskat The Beatles väldigt mycket. Nu sitter jag och sjunger och spelar mitt nya spel: Rockband, The Beatles. Jag är så lycklig! Och så jädrans bra! 

Jag fick låna gitarrer av en kompis, som tydligen packat ett party-kit till mig. Förutom gitarrer, spel och sladdar, så fanns där två öl! Det är ju bara så klockrent! Jag har vänner som känner mig.... I guess...

Nu blir det att fortsätta underhålla sig själv tills bästa, andra, Anna dyker upp! Jag sitter här med en öppnad öl, iförd min snygga kavaj med guldknappar. Allt för att komma i stämning...
Tips!Vill ni vara i ett badhus men kan ändå, fysiskt, inte vara där?! Köp er lite klorin. Sniffa. Dröm er bort. Det är 'badhuset på burk'. Enjoy!Nu är det bevisat.......mycket blir enklare om man skaffar sig en mustasch! Man blir ju lite... vad ska man säga... manligare?! Tydligt manlig! Och fortfarande är det så i Sverige att män, i mångt och mycket, kan dra fördelar över att de har ett penisformat kön (jag tittar ner mellan benen och ser ingen penis. What so ever).

Men det är ju heller inte hela sanningen. För är du man och på nåt annat sätt ligger utom ramen för vad normen vanligtvis är, så hjälper det ändå inte. Skit då! På do:s hemsida kan man läsa att Europarådet (äntligen) har antagit en historisk resolution om homo- bisexuellas samt transpersoners rättigheter. Glädjande är att Sverige har varit en av de pådrivande krafterna!

Sen vet vi ju alla att en mustasch kan bidra till förbättrade språkkunskaper!Familjen framför allt...Jag har under påskhelgen varit runt och hälsat på familj och släkt... Vad gör man inte för sina nära och kära?!

Jag skulle till exempel inte: äta hundskit, eller annan skit för den delen... (btw - ALLA hundägare som inte plockar upp era hundars träck; jag hoppas erat anus får tänder, så det äter upp sig självt!)

Nu sitter jag här och funderar vidare på vad jag inte skulle kunna tänkas göra för min familj och kommer just nu inte fram till nåt (?!). När jag tänker efter, så kanske jag till och med, faktiskt, skulle kunna äta hundskit. Skulle det vara det som krävs för att exempelvis rädda någon från att dö, så är ju valet rätt så självklart (usch). I would do it!

Jag ska gosa vidare med mina nya fåglar jag införskaffat...
Följ min blogg med bloglovin

RSS 2.0