Anna goes PRO-isch!!


För ett tag sedan var jag på ett trevligt födelsedagskalas hemma hos några släkting. Där fanns också en relativt nybliven pensionär som frågade hur Alliansen egentligen tänkte, när det handlade om just pensionärer. På hennes "pensionärsträffar" (eller vad de kallas), hade det nämligen varit väldigt stora frågetecken (inte senilitet!) kring framtiden. Då vänsteroppositionen ofta är bra på att föra en missvisande propagande, så förstår jag deras oro över framtiden...

Jag kunde inte just då ge nåt bra svar, för nej, jag kan inte allt, men jag sökte reda på lite svar för att reda ut hur läget är:

 - Skatten har sänkts för pensionärerna två gånger och nu har det lagts ett förslag om en tredje skattelättnad.

 - Ihop med de två tidigare stegen innebär den tredje skattesänktningen att en pensionär med 150 000 kronor i inkomst kommer att få behålla 4900 - 5800 kronor mer varje år, oavsett var man bor.

 - Jobbpolitiken fortsätter att försvaras och det ska vara lönsamt att arbeta. Den kommer också landets äldre till del då endast en långsiktig jobbpolitik kan trygga pensionernas framtida utveckling.

Ser vi på det som vänsteroppositionen vill göra så kan vi fråga oss detta: hur hjälper det våra äldre om man höjer skatten för vanliga lönetagare?

Jag vet... det är jobbigt med reformer... men jag vill ha en hållbar framtid för alla! Hållbar utveckling, damn it! Tänk långsiktigt! ALLA, oavsett politisk plattform, visste att pensionssystemet som rådde under den förra regeringen skulle få hela ekonomin på fall (och var på god väg).Nu till kvällens Mr Magic Eight Ball-fråga: Ehh... Var är du Mr??Kommentarer
pelle

Men vänta nu, kör vänstern med missvisande information??!!! OJ!!hehe ;)

2010-04-28 | 21:31:12 | http://pellespersonliga.se
stefan

Social, ekonomisk och ekologisk hållbar utveckling är något jag jobbar för! :D

2010-04-29 | 23:49:20 | http://stefanlarsson.blogg.se/

Lämna gärna en kommentar!

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-mail (publiceras ej):


Blogg/Hemsida:


Kommentar:bloglovin
Trackback
RSS 2.0