Unika landet Lagom


Vi har lyckats, trots finanskris, betala tillbaka på statsskulden. Det är väl rätt så tufft, med tanke på den bilden som de röd-gröna verkar måla upp?!

Socialdemokraterna erkände faktiskt själva att deras politik hade försatt en hel drös av människor i utanförskap. Politiken de förde under deras regeringsställning satte 140 människor om dagen i förtidspension. Oj då! Då blir ju arbetslöshetssiffrorna bättre... Göran Perssons egna utredning, som han tillsatte, visade att: människor tvingades gå ner i ett svart hål som de inte kunda komma upp ur, att det blev en slags parkeringsplats som människor inte var menade för och att det krävdes en drastisk arbetsmarknadspolitisk åtgärd.

Denna utredning lämnades över till den nästkommande regering, som började arbeta!

Reformen nu innebär att:
1. En trygghet skapas för den enskilde. Fasta tidsbegränsningar är bra för att inte bli bortglömd. Att ha en fortsatt kontakt ska vara en rättighet. Du ska inte försvinna i systemet...
2. Det ska vara en sjukförsäkran som erbjuder många vägar tillbaka. Förr fick du inte det minsta lilla vara verksam. Om du tex kunde vara bra på att baka bullar till Röda korset, innebar det att du var arbetsför och dina procentersättningar försvann - helt och fullt.
3. Skyddet för de riktigt sjuka stärks. Utan tidsbegränsningar.

Du ska kunna göra det du känner, orkar och kan. Det är inte alla som blir friskare av att bara sitta hemma. Nu sätts större ansvar på läkare och arbetsgivare och andra aktörer som har stor vikt!

Vi kommer aldrig sätta sjuka människor i arbete. Detta ska erbjudas rehabilitering i det arbete de förtjänar. Det är inte ett värdigt liv att stå i sitt köksfönster och se sina grannar åka iväg till arbeten, då man själv inte ens får arbeta ideellt för att man vill och kan!


"kvinnor sjukskriver vi - män ger vi medicin" är något man brukar säga. Varför tror ni att det är så i dagens samhälle??

Kommentarer
Hannah

Tidsgränser i sjukförsäkringen är trygghet. Alla som vill ska få chansen att arbeta och bidra. sossarnas sjukförsäkring var ett "svart hål från vilket ingen återvände"

2010-04-21 | 11:41:02

Lämna gärna en kommentar!

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-mail (publiceras ej):


Blogg/Hemsida:


Kommentar:bloglovin
Trackback
RSS 2.0