Words of love...
Hold me close and tell me how you feel
tell me love is real

Words of love you whisper soft and true
darling I love you

Let me hear you say the words I want to hear
darling when you’re near

Words of love you whisper soft and true
darling I love you


Anna goes Buddy Holly...


Jag har under kvällen varit på musikalen "Buddy Holly" och haft så otroligt, fantastikst, underbart trevligt! Jag är en människa av musikalisk natur. Inte för att jag kan spela instrument eller sjunga bra på något sätt, men utan musik skulle jag inte kunna leva - helt enkelt. Buddy Holly går inte av för hackor.

Jag skulle kunna skriva om rasismen som fanns (och som, fortfarande finns) i USA och särskilt under Buddy Hollys era, då han sågs som en riktig utstickare som faktiskt vågade, ville och gillade att spela musiken, som då kallades för de "svartas". Lite som vår tids Eminem, om det kan hjälpa några på traven att förstå hur det var... Buddy Holly var från Texas, där de så kallade "rednecksen" inte skulle beblanda sig med några svarta, what so ever!

Buddy Holly stod upp för sin sak och vågade trotsa normen, som sa att han skulle misslyckas om han gick sin egen väg. Ack så fel de kunde ha! Tackar och bockar för att det alltid funnits människor som vågat gå sin egen väg. Det är alltid lika inspirerande att upptäcka alla dessa människor. Jag kunde, under kvällen, sjunga med i de allra flesta låtarna och det har jag att tacka mina föräldrar för. Framför allt min far, som spelade såna här gamla bitar för mig redan som barn. De fastnar! Vare sig om man vill det eller inte. Men detta är något jag vill hålla fast vid. Jag brukar alltid när jag är på konserter eller liknande få överväldigande känslor som sveper över mig - vilket även hände denna gång. Jag började dock inte gråta (som jag exempelvis gjort när REM och U2 spelat), men kände ändå en überlycka, som inte kan förklaras i ord. Jag antar att det var mina gamla minnen som gjorde sig påminda.

Jag och två av mina bröder brukade sjunga i baksätet på bilen, när vi var mindre. Så små att bröderna säkerligen inte minns detta. Pelle, som var en av bröderna som stämde högljutt in i körens "Oh Boy", när jag sjöng någon slags refräng, med väl valda och säkert egna, påhittade, engelska ord...

Music is for ever and ever, always and for ever, in my heart!


Fredagsmys...

...med Arrested Development! Jag rekomenderar alla att ta en titt på den tv-serien. Den har klass och humor på hög nivå!

Kvällens fråga till Mr Magic Eightball: Kommer jag någonsin bli frisk från min förkylning? I HAVE MY DOUBTS

Kanske kan lite tid i Italien få den att läka ut?.. Hoppas, hoppas!

Det är föga troligt att det inte var jag!


Fungerar i alla lägen och är lika förvirrande för alla människor man säger det till. Sug på det ett tag, så förstår ni vad jag menar...

Som Scrubs-seriens mästerliga karaktär, The Janitor, säger till JD:

Janitor: "You're stupid"
JD: "That's it?"
Janitor: "Give it time, it'll eat at ya."Svart katt - Chat Noir - pryder min köksvägg och är otroligt fin på sin plats. Den inhandlades under förra årets vår-resa till Paris. Jag har redan fått vårkänslor och hoppas så evinnerligt att de kommer stanna kvar under en längre tid! Det behövs för att någon gång kunna tina efter denna vinter...

 


Alla hjärtans dag...

Den 14 februari, årligen, tillägnas alla hjärtan och det är kärleken som ska firas. Den dagen tillåter oss alla att visa kärlek och ömhet mot varandra på ett öppet sätt, utan att fördomarna tar över hand. Vissa av oss ser detta som en självklarhet och för andra så kan denna dag te sig onödig och bara vara en ursäkt för affärer att tjäna pengar på kärlekskranka människor. Vi får dock inte glömma bort alla de som öppet inte vågar visa sin kärlek. Skräcken och rädslan för konsekvenserna som kan uppstå är starkare än kärleken.

I dagarna släppte RFSL: s ungdomsstyrelse en rapport om unga hbt-personers (homosexuella, bisexuella och transpersoner) hälsosituation. Den visar bland annat, som så många andra rapporter gjort innan, att hbt-ungdomar far väldigt illa.

Det är inte okej att var femte ung hbt-person utsätts för våld i hemmet. Det är heller inte okej att var fjärde ung homo- eller bisexuell tjej försökt att ta sitt liv. Det är inte okej att inte våga föra fram detta samhällsproblem i ljuset. Alla måste få ta del av denna verklighetsbild. Denna verklighet som vi alla faktiskt lever i.

Samhället är i ständig utveckling och mycket frihetsarbete har lett till stora, positiva samhällsförändringar. En förändring som, återigen, måste lyftas fram i detta sammanhang är att riksdagen år 2009 sa ja till könsneutralt äktenskap. Nu har även en ny vigselordning skrivits för samkönade/enkönade par som vill vigas i Svenska kyrkan. Med tanke på att RFSL (riksförbundet för homosexuellas, bisexuellas och transpersoners rättigheter) bildades redan 1950 och att många av samhällets medborgare fortfarande inte kan leva sina liv fullt ut, har vi uppenbarligen mycket kvar att göra i arbetet med allas lika värde och frihet. 

Trygghet för barn och unga är av yttersta vikt och jag kommer aldrig att blunda för frågor som dessa. Lika väl att jag, stolt i spöregn, kan gå med i Karlstad pride-parad och visa mitt stöd kan jag här, i skrivna ord, försöka få insnöade människor att förstå denna verklighetsbild. Få förståelse, men även mod att våga stå upp för sina medmänniskors rätt till frihet. Det är en frihet att få kunna vara den man är, oavsett sexuell läggning.

 


Anna... Superwoman...


...och hennes vänner delar med sig av sina byten...


Chewbacca...


Jag har länge försökt att lära mig låta som Chewbacca, vilket inte är helt enkelt. Hittade för ett tag sedan en instruktionsvideo på youtube, men den hjälpte föga i min kamp att finna det rätta soundet...

Jag vill även passa på att varna alla som bloggar att inte göra det på natten efter en lång, tuff och känslosam arbetsdag. Så mycket fel som jag skriver då, gör jag (nästan) aldrig annars. Men... jag är inte sen att erkänna mina brister för att sedan rätta till dem så gott det går. Kan ju omöjligt vara bäst hela tiden. Skulle ju vara så tråkigt... Matsäck på bussen...

KRAV-märkta bananer och ekologiskt kaffe. Det borde finnas KRAV-märkta bananahammocks...


Hur mina åsikter stämmer överens med högerpolitiken...


Fick ett inlägg som ifrågasatte min positiva inställning för högerpolitiken...

Jag blir så otroligt tacksam för sådana kommentarer. Tack! Det är just kommentarer som dessa som gör mig extra taggad att försöka förklara mitt tankesätt. Eftersom man står sig själv närmast, så tar man många av sina åsikter, tankar och poänger "för givna"... Ja, ni förstår vad jag menar...

Högerpolitiken, ja moderaterna, som är just dessa som jag företräder, står för 'frihet'. Inte frihet i en liten ask. Inte frihet i en bil. Nej, frihet att få kunna vara människa. Valfrihet. Valfrihet att få kunna välja mellan olika möjligheter. Det finns inte bara en väg att gå... Samhället och staten ska inte bestämma vilken väg du ska gå! Staten ska inte ha störst inflytande över näringslivet!

Nu till det som måste upplysas... Den där "högern" som 'A' ifrågasätter hör inte hemma i ett demokratiskt politiskt system. De åsiket, jag framför är verkliga demokratiska frågor, som tillhör alla som arbetar för människor - mänskliga rättigheter. Rättigheter som måste finnas med på den acceptabla politiska skalan....

'Högerextremister', som denna 'A' har (av misstag) trott sig legat på den acceptabla politiska skalan bör inte och skall inte få existera i dagens samhälle. 

Jag arbetar för frihet - inte för demokratiska förtryck!


Ingen räknas för mindre. Ingen människa för mer!

Satt och tittade på melodifestivalen med mina vänner i lördags. Eller ja... det var "mellanspelet" jag var ute efter. Visste ju att Glada Hudik skulle göra ett uppträdande och det fick man inte missa. Det var det bästa på hela melodifestivalen. 

Under många år var jag ledsagare åt en tjej med Downs syndrom. Vi hängde ihop en massa år och hittade på både det ena och det andra. Vi har haft rockfest, sikta mot stjärnorna och en och annan teater inför publik, för att tjäna ihop pengar till pizza. En gång åkte vi på Ålandskryssning istället för att ha pizzafest. Det var en upplevelse. Vid sidan av passade jag på att arbeta ideellt med en grupp utvecklingsstörda barn och ungdomar. 'Rockringen' var en ren och skär tjejgrupp, så ni kan tänka att det var livat stundtals. Vi var bland annat med och spelade in en skiva, där även kändisar gjorde olika slags gästspel. Rockringen fick sjunga in en låt med Robert Broberg. Det gjordes till och med en dokumentär, där tjejen jag var ledsagare åt, fick en av huvudrollerna och fick då sjunga in en punklåt med bandet Charta 77. Det gjorde ju även att jag fick vara med i tv en sväng. 

Filmen går ut på att visa mångfalden som finns i Sverige. Musik är en förlösande faktor. Har varit och kommer alltid vara. Gå in på FUB:s hemsida (föreningen för utvecklingsstörda barn, ungdomar och vuxna) och kolla runt. Där kan man även hitta både UNIK-skivan och dvd:n.

Jag avslutade gårdagens "alla hjärtans dag" i soffan framför säsongsavslutningen av En annan del av Köping. Jag har många gånger tvingat min vän att kolla på den serien och jag kan säga - inte en enda gång har jag hört nåt klagomål över val av söndagsunderhållning...Se oss stå här tillsammans. Hör oss sjunga till er. Ingen räknas för mindre. Ingen människa för mer!


Ikea, home delivery...

...som ett brev på posten kommer jag att få en ny säng nu i dagarna! Känns bra att få rensa upp ännu mer! Ut med det gamla och in med det nya och fräscha! 

Dagens fråga till mr Magic Eight ball: kommer kvällen bli lyckad? LOOKING GOOD

PMS:et för dagen (Pro Moderate Statement): Jag tror inte att människan behöver ha en "big brother" för att klara sig. Vi får inte tro mindre om oss som människor och om vår förmåga.  


Bra att kunna flera språk, del III

Nu är det dags att börja öva in lite italienska fraser inför Rom-resan, som närmar sig med stormsteg. Jag visste väl att det fanns någon slags genväg för att lära sig ett nytt språk. Jag skaffar mig alltså en mustasch (finns på lagerhaus). Då kommer jag automatiskt lära mig italienska. Är det hår på benen som gäller för att kunna tala flytande tyska?...


Dagens PMS (Pro Moderate Statement): Jag tror på valfriheten!


Jag vill även passa på att tacka min bror för den nya designen på min blogg. Han är den bästa och har så många bra idéer. Tack!
Hur ska jag överleva en sommar utan Bruce Springsteen?..


Jo, jag får väl försöka engagera alla er där ute i det stundande valet i stället. Måste ju övertyga var och en av er att en borgerlig seger, igen, är att föredra framför nåt annat!

Jag har ju alltid you tube att luta mig tillbaka på... No retreat baby, no surrender!

Ett riktigt skitklipp från expressen. Dåligt ljud. Dålig bild. Men minnena går icke att förringa det minsta!
Förutom denna livespelning med Bruce, var jag även på U2 när de spelade på Ullevi. Wow! ÄLSKA! 
Jag kan väl uppskattningsvis, mellan tummen  och pekfingret, våga påstå att sommaren 2009 var rätt så superb! Well, we made a promise we swore we'd always remember
No retreat, baby, no surrender
Like soldiers in the winter's night
With a vow to defend
No retreat, baby, no surrender


Ner med heteronormen (igen)!

Ja, jag vet, det är ett evinnerligt tjat om detta, men det verkar fortfarande finnas folk som inte förstår vad man menar... Var och varannan människa är blinda inför det faktum att vi socialiserats in i våra könsroller.

Bara en sådan enkel sak som att jag, som blivande god faster, köpte lite babysaker till den kommande knodden. Jag slog till på ett trevligt fårskinn och lite söta kläder med Alfons Åberg på! De var turkosa med blå ränder. Många, inklusive, min egen mor (så hopp finns, eftersom jag inte hamnat på "fel" sida) har alla utbrustit: "men tänk om det blir en flicka?!" Varpå jag svarat: "Hon blir väl inte mindre flicka bara för att hon får turkosa kläder?" Rätta mig om jag har fel... Jag har inte fel.

Har ni förresten varit inne i en leksaksaffär på länge? Där delas leksaker upp i rosa och blå kategorier. Why?! Barn säger redan i ung ålder att: "jag kan inte leka med den där. Det är ju en tjej-/killgrej. Blä". Det är alla vuxna som gjort dem såna! Vi har "hjälpt" barnen att bli ett kön! 

Och NEJ TACK! KD, JAG VILL INTE VARA MED I ER KAMPANJ "KVINNOR KAN" (eller vad ni kallar den). Speciellt inte då er politik fortfarande utgår från att den så kallade "kärnfamiljen" fortfarande existerar... Exakt! Den kampanjen passar hemma på 40-talet. Eller just ja, det var där ni hittade den från början. Grattis! Bjud aldrig mer in mig till nåt sånt! Tackar ödmjukast!


 


Har införskaffat en ny ringsignal...

När det roliga avtrubbas...

...och man tvingas kastas mellan nöjen och förtvivlan. Lagom jobbigt för hjärnan i myssoffan!

"Köp tv-lagom. Då du får 17 tv-kanlaer. Med Telia har du alltid nära till underhållning"

Ett par sekund senare:

"Allt förändrades på 1 sekund. Hjälp FN och skänk 50 kronor till Haiti"
Nyklippt och kanske inte så fräsch efter en arbetsdag, men...


Men snö...

Fick verkligen skotta fram min lilla stuga i går! Stackars stuga... En meter, hårt packad, snö är inte att leka med. 

 


Närke, Närke, mitt födelsemärke...

Var ute och testkörde mor och fars nya bil. Det var ju trevligt! Ibland är det bra att ha en traktor att åka i (en Volvo S80 -08 "diisel"). Jag minns inte sist närkeslätten hade så här mycket snö att bjuda på. Stannade till på Net on net och köpte mig en extern hårddisk, som var vackert cerise!

Ikväll blir det för järngänget att mötas!Är hemma och hälsar på min lilla bebis...

 

Som vanligt tar min underbara bror vackra foton på allt han kommer åt! Nu är det dags att go bohem a la totale!


Det gör ont i hela min kropp...

...när jag ser hur barn far illa! Avslutade sista lektionstimmen med att kolla på Charles Dickens gamla klassiker Oliver Twist. Jag såg hur eleverna led med mig när jag satt och oja mig över att stackars föräldralöse Oliver Twist fick stryk. "Man slår inte barn! Skulle den där gubben vara här, skulle jag göra mig olycklig på honom", utbrast jag vid ett tillfälle... Ja, jag vet att det är film, men det går inte att inte känna!
Men HAHAHA!.. visst är det ett skämt...

..detta som i dag skrivs på debattsidan i expressen?!

En kvinna vid namn Eva Sternberg tycker att vår nytillsatta EU-minister Birgitta Olsson borde vara hemma och föda barn! Men va?! Är det fortfarande en dabatt för 2010-års funderingar kring genus- och jämställdhet? Det måste vara ett skämt, tänkte jag så fort som den rubriken uppdagades inför mina ögon. Men icke! Det är en väldigt seriös människa, som bland annat står bakom stiftelsen Kvinnor kan, som har författat denna debattartikel. Men HAHA! Det är ju ännu mer skrattretande?! Denna Eva, menar klart och tydligt, att Birgitta Olsson icke skall leka man. Men snälla... det är väl ändå inte det vi menar när vi talar om jämställdhet?!

Jag blir så in i [...] trött på att "människor" hela tiden likställer kvinnans strävan att ta mer plats i samhället med att bli som en man! JAG VILL INTE BLI EN MAN! JAG VILL INTE STÅ OCH KISSA MED EN PENIS I MIN HAND! JAG VILL HELLER INTE GENOM GENVÄGAR FÅ MIN POSITION I ETT ARBETE! JAG KAN GENOM HÅRT ARBETE VISA ATT JAG KAN! KVINNOR KAN! KVINNOR KAN! Det andra, som framkommer runtomkring, är icke vad jämställdhet handlar om. 

Jag tycker att Eva bör tänka om och tänka rätt. Detta uttalande hör inte hemma i 2000-talets jämställdhetsdebatt. What so ever! 


[bild på en stark kvinna med ett långfinger rakt upp, ståendes bredvid en bulldozer]Sen vill jag bara avsluta med att jag rekommenderar er alla att köpa en trevlig present till någon ni bryr er mycket om. En present, som ni själva sedan kan tänkas använda!

Ja, själv sitter jag med ett X-antal för stora nummer på ett par pyjamasbyxor. Jag gillart! Behövs i en kall lägenhet...Bra att kunna flera språk, del II

Svenska, engelska, italienska, franska och danska...

I förra veckan hade en av mina elever en vän på besök. Denna vän kom från Danmark och kunde, fördelaktigen, prata danska. Det komiska var att några elever utbrast, när jag kom in i klassrummet att: "Anna, nu kan ju du prata danska med någon annan som också kan". Det roliga här är att jag absolut inte pratar danska! Det jag säger är bara en massa grötigt trams och så en och annan svordom. Tydligen har jag lyckats lura några i alla fall...

En av mina närmsta vänner, som jag nyligen bland annat var ute och reste med, har fått erfara och stå ut med många av mina "skills" där danskan bland annat ingår. Denna är tillägnad henne: 
 


Let's all Go Bananas!

Gårdagskvällen tillbringade jag i soffan, förkyld och lite ynklig, framför en dokumentär. Bananas är en dokumentär som visar hur verkligheten kan se ut för majoriteten av arbetarna på ett bananplantage i Nicaragua. Detta plantage ägs av den stora banan-industrijätten (?!) Dole Food Company.

Trots att Dole vetat vilka skadliga konsekvenser ett visst slags bekämpningsmedel hade/har för människan, fortsatte de användandningen av det. Istället för, som så många andra som följde lagarna och reglerna kring bekämpningsmedlet, köpte de upp lagret som tillverkaren hade. Det var en hel del - många miljoner liter. Detta pumpades ut på plantagerna där arbetare sedan gick runt, utan skyddskläder. 

Den amerikanska advokaten Juan Domínguez åtog sig fallet att föra arbetarnas talan mot banan-industrijätten. Som sig alla bör veta kan sådana här fall ta extremt lång tid för att nå sitt slut. Fallet har dock följts och följs fortfarande av av hela väldens många, globala företag och bolag. Det slutgiltiga utslaget kan komma att leda till åtgärder och ändrade krav. Dessa följder är de allra flesta multinationella bolagen rädda för.

Kolla in Bananas hemsida!Kvällens fråga för Mr Magic Eight Ball:
Vem kom först. Hönan eller ägget? WHO KNOWS
Konstigt... den måste ha känt av att det inte var en ja- eller nej-fråga!
 


Jag har skaffat mig lite nya husdjur...

...till mitt badrum. Jag kunde inte låta bli att köpa de där superfina flamingosarna, som nu sitter på badrumsdörrens insida.

Det kan verka som att jag är svag för fåglar och vem vet, kanske är det så?RSS 2.0