Ner med heteronormen (igen)!

Ja, jag vet, det är ett evinnerligt tjat om detta, men det verkar fortfarande finnas folk som inte förstår vad man menar... Var och varannan människa är blinda inför det faktum att vi socialiserats in i våra könsroller.

Bara en sådan enkel sak som att jag, som blivande god faster, köpte lite babysaker till den kommande knodden. Jag slog till på ett trevligt fårskinn och lite söta kläder med Alfons Åberg på! De var turkosa med blå ränder. Många, inklusive, min egen mor (så hopp finns, eftersom jag inte hamnat på "fel" sida) har alla utbrustit: "men tänk om det blir en flicka?!" Varpå jag svarat: "Hon blir väl inte mindre flicka bara för att hon får turkosa kläder?" Rätta mig om jag har fel... Jag har inte fel.

Har ni förresten varit inne i en leksaksaffär på länge? Där delas leksaker upp i rosa och blå kategorier. Why?! Barn säger redan i ung ålder att: "jag kan inte leka med den där. Det är ju en tjej-/killgrej. Blä". Det är alla vuxna som gjort dem såna! Vi har "hjälpt" barnen att bli ett kön! 

Och NEJ TACK! KD, JAG VILL INTE VARA MED I ER KAMPANJ "KVINNOR KAN" (eller vad ni kallar den). Speciellt inte då er politik fortfarande utgår från att den så kallade "kärnfamiljen" fortfarande existerar... Exakt! Den kampanjen passar hemma på 40-talet. Eller just ja, det var där ni hittade den från början. Grattis! Bjud aldrig mer in mig till nåt sånt! Tackar ödmjukast!


 


Kommentarer
pelle

När det kommer folk på jobbet som säger "ja, och så ska det vara killeksaker till barnen" så får de alltid en brudleksak av mig. Från och med nu så väljer jag att skylla detta faktum på KD ;)

2010-02-09 | 21:30:43 | http://pellespersonliga.se
stefan

Jag mådde inte alls så bra, tyvärr. Men jag hade grymt trevligt faktiskt. Skulle lätt ha sjungit mycket mycket mer, var ju grymt pepp. Vi får ta igen det en annan kväll, då jag inte dricker! haha

2010-02-09 | 23:26:01 | http://stefanlarsson.blogg.se/
Linda

Köpte en Barbapappamössa till min systerson, den rosa Barbapappan så mössan var knallrosa, helcool! Fick frågan av kassörskan om den var till en kille eller tjej (hurså?), då föräldrarna kanske kunde ta illa upp av en rosa till pojke! "Ööh, skiter väl jag i" sade jag fast på ett lite snällare sätt. :o)

2010-02-12 | 16:02:13 | http://tashmiras.blogg.se/
Therese

Mycket bra skrivet!!

2010-02-12 | 17:34:46
Natalia

du har så rätt. samhället formar våra könsroller och så ska de tinte vara. redan från när vi är små kategoriseras vi direkt på grund av våra kön. det är tragiskt och sorgligt.

2010-02-17 | 02:03:15 | http://nataliavelasquez.blogg.se/

Lämna gärna en kommentar!

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-mail (publiceras ej):


Blogg/Hemsida:


Kommentar:bloglovin
Trackback
RSS 2.0