Magic Eight Ball...

...är min nyinköpta leksak! Den ger svar på allt. Allt! Jag frågade nyss till exempel om jag skulle få äta nåt ikväll och svaret blev: LOOKING GOOD. Tack, det var ju bra!

Ikväll blir det partiledardebatt, med hostmedicinen i högsta hugg! Eller så struntar jag i att kolla på den och frågar min Magic Eight Ball hur det går.

Kommer det gå bra för Mona Sahlin? ARE YOU KIDDING
Kommer det gå bra för Fredrik Reinfeldt? YES
Är jag bäst? A DEFINITE YES

Så, då var det ju klart! Men det är ju alltid skoj att få 100 vuxenpoäng, som Ajlin skrev till mig nyss när jag sa att jag skulle kolla på debatten klockan åtta...


Jag önskade mig...

...detta:
Men fick istället detta:Skillnaden var: ca 300 kronor... och att inte få smaka en bit av himmelen!

If I can dream of a better land...

Tänkte bara dela med mig av lite ljuvliga toner från Kungen him self. Jag lyssnade på denna låt nyss, när jag pratade med min mor över telefonen, och fick då veta att just denna låt var min morbrors favorit över alla låtar som någonsin gjorts. Jag hade faktiskt ingen aning om det och blev, ärligt talat, väldigt tagen...

Känslorna som sköljer över en då man blir påmind över en person som betytt mycket och som dessvärre försvann från jordelivet alldeles för tidigt och under jobbiga omständigheter, går inte att förklara! Jag önskar inte ens min värsta fiende detta jag känner just nu!

Min morbror hade en orolig själ, som inte riktigt kunde finna sin plats på jorden. Oroliga själar testar olika sätt och vägar för att finna rätt i livet... Jag kan se att samhället är på god väg att hjälpa dessa vilsna människor, men det är fortfarande en del förändrings- och utvecklingsarbeten som måste genomföras! Tar det nån annan gång. Nu ska jag torka tårarna och hämta tvätten. Trevlig helg!

There must be lights burning brighter somewhere
Got to be birds flying higher in a sky more blue
If I can dream of a better land
Where all my brothers walk hand in hand
Tell me why, oh why, oh why can't my dream come true
Oh why

There must be peace and understanding sometime
Strong winds of promise that will blow away
all the doubt and fear
If I can dream of a warmer sun
Where hope keeps shining on everyone
Tell me why, oh why, oh why won't that sun appear

We're lost in a cloud
With too much rain
We're trapped in a world
That's troubled with pain
But as long as a man
Has the strength to dream
He can redeem his soul and fly

Deep in my heart there's a tremblin' question
Still I am sure that the answer, answer's gonna come somehow
Out there in the dark, there's a beckoning candle, oh yeah
And while I can think, while I can walk
While I can stand, while I can talk
While I can dream, please let my dream
Come true......right now


Feminism...

...är ett, fortfarande, starkt begrepp som väcker många känslor! Även då begreppet flitigt använts sedan början av 1900-talet, vet fortfarande var och varannan inte vad det står för! Främst står detta begrepp för kampen om ett jämställt samhälle. Sedan finns det flera olika subgrupper som tillkommit och som utvecklat denna ism:s olika delar. Nationalencyklopedin defenierar begreppet följande: feminism, rörelse och åskådning bestående av flera olika inriktningar med den gemensamma målsättningen att förändra maktstrukturer knutna till kön. Vad som förenar all feminism är att man vill upphäva eller förändra diskriminering på grund av kön och/eller könstillhörighet.

Varför blir då detta ord så "fruktansvärt och fel" i vissa sammanhang och för vissa samhällsmedborgare? Vill vi inte ha ett jämställt samhälle? Det var de starka feministerna som genom gediget och ihärdigt arbete gav oss kvinnor rösträtt! Och nej, det var inte enbart vänstervridna radikalister som arbetade i denna fråga - det var alla kvinnor (och säkert några män som inte var vettskrämda)! Men nu, om ni går ut och kollar vad som skrivs i sociala medier, så tillhör denna fråga "den andra sidan" och det är fel!

Moderaterna har ett väl genomtänkt tankesätt vad gäller olika jämlikhetsfrågor! Jämställdhet är en subgrupp till jämlikhetstanken. Alla ni som har nåt intresse i dessa frågor. Klicka på länken och läs... och begrunda... klicka gärna vidare och se de andra delarna!

I går var jag på någonting som heter självförsvar för tjejer (i folkmun även kallat för feministiskt självförsvar). Det öppnade väl mina ögon lite, men det var ingen aha-upplevelse för mig. Det är för mig känt att du inte föds till kvinna, utan du socialiseras in i samhället att bli det! Så många undersökningar jag läst inom genusforskning som alla pekar på samma sak: hur du blir uppfostrad och behandlad, påverkar i sin tur hur du blir som vuxen. Kvinnor, rent generellt, är bra på "kvinnliga saker" som... (här kan ni fylla i orden själva) Och män är bra på:... (fyll i själv).

Jag har så många exempel från mitt eget liv jag kan ta upp, där jag bryter mot heteronormen och det gör ju folk så förvirrade! "Gaah! Varför kan du inte bara ställa dig i ledet, som alla andra Anna!?" brukar folk reagera... Om en man skulle vara som jag är, skulle han garanterat inte bli kallad aggressiv eller hetsig, medan det är nåt jag får höra. Bara för att jag inte låter gullinuttig eller viker mig för minsta motstånd.  

Åter tillbaka till gårdagskvällen... Vi fick i vilket fall lära oss lite om vad vårt kroppsspråk säger om oss. Hur vår röst kan spela roll i avgörande situationer. Vi fick helt enkelt lära oss ta plats (haha! det kunde jag!). Sedan kom det avgörande ögonblicket då vi skulle få lära oss lite slag. Smidiga och enkla slag man kan använda om man blir överfallen (peppar, peppar, låt det inte hända). Sen var kvällen slut. Jag blev inte varken någon mer eller mindre aggressiv feminist på kuppen. Shoot! Still the same moderat, med fokus på jämlikhet...


Nedan kommer en bild för att reta min mor, som verkligen ogillar att jag grimascherar på bildStora, stygga vargen...

och de tre små grisarna...


Jag kollar nu in Guldbaggegalan, som ger mig inspiration att göra en story till en egen film.


Vargen. Ta exempel som Rödluvan, Tre små grisar, Pojken och vargen och Bamse. Vargen lyckas alltid få såna roller där han (oftast en han) måste spela stor, stygg, dum och lite elak.

I min film får Vargen spela sig själv, som han är i verkligheten. Ett djur, som nästan varit utrotad men som nu håller på att bli lite starkare igen!  

Storyn börjar med att, den först så snälla, ynkliga och rangliga, vargen börjar att växa sig stark. Den växer, växer och växer. Vad ska man då göra?! När nåt blir för starkt blir det ju farligt (tänk på Godzilla)! Hur ska alla runtomkring reagera på detta?! Det kommer självklart att finnas de som vänder på huvudet och ser åt ett annat håll. Det måste finnas såna i en story som har ett jobbigt tema! Sen ska det finnas andra slags motpoler som ska kämpa och kriga mot varandra! Grisarna får, i min story, symbolisera: jägaren, statsbon och skogsmullen. Alla skola de skrika högt och ljudligt! De ska alla skrika högt i samma fråga, men de ska skrika olika saker.

De kommer skriva insändare till alla dagstidningar som existerar. Alla kommer de ha godtyckliga åsikter. Statsbon kommer vara engagerad i att man ska låta vargen vara och springa fritt i skogen, hur som helst. Vargen ska fortsätta växa sig stark, även om det nu är så att statsbon själv tror att vargen överlever på blåbär och lingon (och att fiskpinnar inte är fisk). Min jägare, kommer vara extremt skjutkåt och enbart höra de argument som handlar om hur viktig skyddsjakten är och jägaren kommer inte att bry sig om hur verkligheten kan te sig för andra. Vargen måste skjutas för att inte bli ynklig och svag igen. Jägaren, kommer i min story, tro att alla veganer är kriminella och farliga. Skogsmullen är politikern. Enbart för att jag tycker att 'skogsmulle', som begrepp, är trevligt... Alla kommer de kämpa och slåss för sin sak och alla kommer de tro att just deras ståndpunkt är den allra, allra bästa, utan att egentligen förstå att de kämpar för samma sak - vargens fortsatta existens.  


Blogg på resande fot...

I brist på underhållning, so far, tänkte jag testa att blogga via mobilen, vars T9-funktion inte innehåller ordet mobilen. Lite som den där filmen "sommaren med Göran" när han ska skriva: "hoppas du får kul i sommar" och det råkar bli ett könsord för att han har skrivit in det i sin T9-funktion. Bara så ni vet, hade visst inte jag det ordet. Underligt... 
 Läste DN förut och upptäckte till min glädje att självaste herr Statsminister och hans partisekreterare skrivit på debattsidan. Trevligt. Tur att de tycker lika som mig då... Och sedan, när man kommer till ekonomisidorna får man även läsa att moderaterna tänkt om lite i frågan om könskvotering. Tänka sig igen. Det är precis så som jag tänker. "Om börsbolagen inte på egen hand fördubblar andelen kvinnor i sina styrelser före 2014 kan lagstadgad könskvotering inte uteslutas. 
 Med tanke på att samhället fortfarande inte utvecklats speciellt mycket i genusfrågan på flera, flera år, och den utveckling som sker tar ju inte ens myrsteg. Ja, jag ser att det finns betydande strukturella problem. DET ÄR JU DET JAG HAR FÖRSÖKT SÄGA! Men nu är jag nöjd. Trevlig helg!

Facebook och alla dessa grupper...

...satt jag och några vänner och diskuterade kring. Det finns grupper för allt och då menar jag verkligen allt. Vissa av större och betydande vikt och andra av mer... hmm... ja, vad ska man kalla det? Oseriös karaktär? Jag är inte sen med att erkänna att jag själv går med i en och annan grupp eller blir ett "fan av en sida". Ja, jag har till och med varit med och startat upp en grupp! Den kallas för: "Anna for president". Nej det heter den inte. Men det hade varit trevligt med en sådan grupp. Den minst seriösa gruppen som jag är med i är: "Karsten Torebjer, psychic medium". Lite kul är det i alla fall.

Den senaste gruppen jag gick med i var: "Jobbskatteavdraget - bra för Sverige!" Vilket jag såg som en självklarhet. Förhoppningsvis kan det locka till sig fler människor. De kanske till och med läser vad det står på sidan och förstår vikten av det självaste jobbskatteavdraget?!

Det känns som om många inte är helt insatta i vad begreppet är, vad det står för och/eller varför det kom till. I korthet kan man väl säga som så här att det kom till som en uppmuntring till folk att arbeta och att det skulle finnas en tydlig skillnad i att tjäna på att arbeta jämfört med att gå på bidrag. Du skulle heller inte behöva söka bidrag för att din ekonomi ska gå ihop! Effekten av denna skattesänkning har blivit att många arbetare får ut, så gott som, en extra månadslön om året, vilket är väldigt mycket! Fråga mig, som arbetar som lärare. Läraryrket är inte ett jobb att bli rik på, kan jag lova.  

Besök gärna: www.jobbskatteavdrag.se Där du enkelt kan se hur mycket du "tjänat" på denna reform. 

Diskriminering av minoriteter i EU...

...och det är få som faktiskt anmäler diskrimineringen! Bara 18% av personer från etniska minoriteter, som utsatts för diskriminering har anmält det. Det är en undersökning där 23 500 personer från olika minoriteter har intervjuats och som ni ser så är resultaten skrämmande!

Diskrimineringen är mest utbredd bland nordafrikaner, somalier och romer (skräll!). Den överallt runtomkring i samhället; skolan, sjukvården, i arbetslivet, i butiker och på krogen.

En orsak till att det inte är så många som anmäler kan vara att få av dem faktiskt vet sina (mänskliga) rättigheter. Det kan heller inte vara lätt att lita på exempelvis polis eller andra myndigheter, när det i många fall är de som upplevs som diskriminerande, enligt de intervjuade.

En slutsats, som förs fram i ljuset, är: att ju mörkare hudfärg desto mer diskriminering!

Sug på den, alla ni som fortfarande hackar på mig för att jag vill att ni ska sluta använda kränkande 'ord' när ni ska prata kring mörkhyade! NI ÄR INTE ETT DUGG BÄTTRE! 

Läs mer om undersökningen här!


Det finns någon för alla...

...om inte annat så kan man uppenbarligen åka till Thailand och hitta sig en kärlek.


Jag blev faktiskt förvånad när jag insåg hur denna "sex- och/eller kärleksindustri" uppenbarade sig mitt framför mig. Vad ska man tycka om detta då? Det första som slår mig är självklart att förakta och hysa agg mot alla de män som utnyttjar dessa kvinnor för egen, personlig vinning, typ utlösning eller giftermål?


Men, det finns alltid en annan sida av pannkakan. Vi kanske kan se hur det skulle kunna tänkas vara för några få utav dessa kvinnor om det inte fick komma till det gyllene landet i väster (här har jag uteslutit prostitutionsaspekten). Jag har självklart ingen statistik på detta, men kan tänka mig att deras framtidsutsikter eventuellt inte hade varit speciellt ljusa. Mina förhoppningar är att det är kvinnorna som utnyttjar männen för att få en bra framtid och inte tvärtom!

Ett annat perspektiv som är viktigt att föra fram är väl att det finns sann kärlek mellan vita västerlänningsmän och thailändskor?! Hur många av dessa par tror ni får höra glåpord eller ilskna blickar?


Nu ska jag fortsätta kvällen med att få mig lite massage i thaistil. Om det blir någon happy ending får framtiden utvisa...

RSS 2.0