Blogg på resande fot...

I brist på underhållning, so far, tänkte jag testa att blogga via mobilen, vars T9-funktion inte innehåller ordet mobilen. Lite som den där filmen "sommaren med Göran" när han ska skriva: "hoppas du får kul i sommar" och det råkar bli ett könsord för att han har skrivit in det i sin T9-funktion. Bara så ni vet, hade visst inte jag det ordet. Underligt... 
 Läste DN förut och upptäckte till min glädje att självaste herr Statsminister och hans partisekreterare skrivit på debattsidan. Trevligt. Tur att de tycker lika som mig då... Och sedan, när man kommer till ekonomisidorna får man även läsa att moderaterna tänkt om lite i frågan om könskvotering. Tänka sig igen. Det är precis så som jag tänker. "Om börsbolagen inte på egen hand fördubblar andelen kvinnor i sina styrelser före 2014 kan lagstadgad könskvotering inte uteslutas. 
 Med tanke på att samhället fortfarande inte utvecklats speciellt mycket i genusfrågan på flera, flera år, och den utveckling som sker tar ju inte ens myrsteg. Ja, jag ser att det finns betydande strukturella problem. DET ÄR JU DET JAG HAR FÖRSÖKT SÄGA! Men nu är jag nöjd. Trevlig helg!

Kommentarer
Anonym

Jag tycker att det är förhoppningsfullt att Sveriges stadsminister lyssnar på lilla du. Jag lovar dig att den dagen du ställer upp i valet så ger jag dig min röst. Eftersom jag blev svensk medborgare i somras så kanske det till och med blir min absolut första röst i Sverige. Bortsett från tidigare kommunalval.kram på dig

2010-01-22 | 19:48:17
Nils Brown (m)

Tjena Anna!Hoppas att tågresan har gått bra, men jag måste kommentera det här med kvotering!Lösningen heter inte kvotering och vi bör inte ha perspektivet att jämställdhet utgår från toppen. Hur många känner du som sitter i en bolagsstyrelse? Kvotering hör inte hemma i ett modernt och liberalt samhälle, vi ska helt enkelt inte bedöma människor utifrån kön, nationalitet eller något annat oviktigt - Vi ska se varje individs kvalitéer! Här har samhället en bra bit kvar att gå ur många synvinklar och det är först när tillräckligt många ser varje individ som mångfalden kan blomma på/i arbetsplatser, styrelser med mera.MUF är starkt emot kvotering, men ändå lyckas vi med detta (man bör fråga sig varför?):

http://www.muf.se/artikel/991/storre,-battre-och-mer-jamstalltTrevlig helg!

2010-01-22 | 20:36:37 | http://nilsbrown.blogspot.com
Anna

Men Nils då! alla sätt är bra utan de dåliga...Om vi inte ska utgå från att jämställdhet utgår från toppen, var ska vi utgå från då? Från botten? För det är ju de jobben kvinnorna oftast får! Lågavlönade jobb finns alltid för kvinnor att utnyttja, medan högavlönade arbeten kan gå i arv mellan manliga vänner och bekanta. FÖRETRÄDESRÄTT och KONTAKTER är här ett starkt begrepp du bör ta i beaktande!

Jag har inte förespråkat att vi ska förutsätta att kvinnor har bättre kompetens eller liknande, men i många fall får de inte ens någon chans att visa sina styrkor eller kvalifikationer!Jo, tack, resan gick bra! Jag ska läsa vad muf har att säga i den här frågan... återkommer per tele på söndag, när jag vill ha sälle på min hemresa! ;)Och till du, den anonyma vännen... tack!

2010-01-23 | 17:50:57 | http://annasoriginella.blogg.se/

Lämna gärna en kommentar!

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-mail (publiceras ej):


Blogg/Hemsida:


Kommentar:bloglovin
Trackback
RSS 2.0