Små, registrerade uppgifter runtom i Sverige...


Vad kommer vara det viktiga i valet 2010?!

Ja, det beror ju, som vanligt, på vem man frågar. Alla har vi olika intresseområden. Men någon som generellt brukar ha stor vikt är frågor som: skola, vård, omsorg samt miljö.

Den här sommaren har jag varit runt lite i Sverige och registrerat vilka frågor som lyfts fram i bland annat debattartiklar, ledare etc. Jag kan bara säga att det som jag innan generaliserat nu kan konstateras! 

Skolafrågor, ligger mig ytterst varmt om hjärtat. Delvis som yrkesperson, men delvis även för att jag sitter med i BUN. Sen, självklart, delvis som privatperson. Skolan har ju hand om Sveriges viktigaste invånare - nämligen våra barn och ungdomar. 

Jag är medveten om att det diskuterats mycket kring detta med att sätta betyg tidigt (se föregående inlägg) men jag vill fortsätta att framhäva vikten av detta då de som är mindre förmögna att studera som gynnas av detta. Det är inte "rikemansbarnen" som gynnas, som många andra för fram. Det är bara att gå tillbaka i tiden och se hur utfallet blev då...

Vård. Det var visst någon ur den röd-gröna vänsterkoalitionen, som sagt att "de rika ska stå i samma kö som alla andra". Say what?! Vi vill inte att det ska finnas några köer! Där märks det tydligt hur olika vi prioriterar för människans bästa...

Omsorg. Ja, här kommer garanterat frågan om den beryktade sjukförsäkringen komma upp.

Den omdiskuterade och beryktade sjukförsäkringen (se föregående inlägg) innebär att vi gått från passiva åtgärder som 140 sjukskrivningar om dagen till aktiva åtgärder, där man ser den enskilda individen och utgår från dennes egen förmåga. Varför fokusera på hinder och inte på möjligheter? Ingen ska behöva hamna i beroendeställning, utan alla ska få chansen till personlig utveckling, social utveckling, gemenskap ute i arbetslivet, men framförallt - en möjlighet att klara sig själv. Nu har det i alla fall blivit färre och kortare sjukskrivningar.

Den röd-gröna rörans miljöpolitik är ren och skär kaffe-latte-trams, som enbart gynnar storstadsmänniskor. En levande landsbygd trodde jag innebar att människor kunde få leva och bo landsbygden - inte enbart att djuren i skogen skulle göra det. Vi måste ha realistiska förslag! Utopier är trevligt, men vi måste leva i den här verkligheten och ingen annan!

Är man ännu mer nyfiken på moderat politik kan man logga in på moderaternas valstuga!Kommentarer
Ajlin

Jag vill inte vara den som är den va... Men det heter "registrerade". Det kommer ju från ordet register, inte regrister. Ja, du har ju skrivit rätt längre ner i inlägget till och med. :)

2010-07-28 | 11:51:29 | http://ajlin.blogg.se/
Anna

Jo tack... jag har lite problem med det nya tangentbordet. Fortfarande!! :/

2010-07-28 | 18:01:28 | http://annasoriginella.blogg.se/

Lämna gärna en kommentar!

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-mail (publiceras ej):


Blogg/Hemsida:


Kommentar:bloglovin
Trackback
RSS 2.0