Blir det lika vackert när man inte kan språket?!


En av mina favoritfilmer är Ghost. Utan tvekan. Jag gråter alltid till slutscenen, då de tar farväl... snyft snyft. Satt nu och surfade runt på youtube och kollade lite klipp. Bland annat klipp på Anders Borg. Helt plötsligt dök denna upp!

Till min förnöjsamhet så var klippet på franska! Det blir ju två av mina favoritsaker på en och samma gång! Fint hade också varit om de hade tagit en skål i en cola light! Mmm!

 

 

Je vais toujours vous vous souvenez... Je m'ennuie de ces jours...

 


"Brudöverlämning"Det har varit en del skriverier och debatt kring den så kallade brudöverlämningen på Kronprinsessan Victorias bröllop (bröllop, som fler borde lära sig stava till).

Jag läste på DN.se, om Annika Borgs protest mot den kungliga brudöverlämningen. På DN Debatt i april skrev hon: ”Den gamla svenska (kyrkliga) traditionen, då paret går in tillsammans, har en viktig innebörd: kvinnan är myndig att fatta sina egna beslut och står bredvid sin blivande man av egen fri vilja."

Jaha... Jag undrar om hon verkligen är insatt i hur historien sett ut för den svenska kvinnan?! Hur långt tillbaka går hon i sina argument kan man ju undra? Nu har jag använt mig av Wikipedia, eftersom jag inte har tillgång till nåt annat just för tillfället, men med min redan existerade kunskap i ämnet, så vet jag att faktan inte är helt ute och cyklar.

"Från 1700-talet kunde kungen besluta att en ogift kvinna blev myndig om hon hade en försumlig förmyndare, men dispenserna var mycket få. På 1800-talet blev dispenserna vanligare, och 1858 infördes en lagändring som innebar att alla ogifta kvinnor kunde söka tillstånd att bli myndiga när de fyllt 25 år. Från 1863 blev alla kvinnor automatiskt myndiga vid 25 års ålder, men gifte sig kvinnan blev hon åter omyndig med den äkta maken som förmyndare. Även ogifta kvinnor kunde avstå från sin myndighet genom att vid domstol begära en förmyndare. År 1874 fick gifta kvinnor rätt att själva bestämma över sin egen inkomst, och 1884 fick ogifta kvinnor samma myndighetsålder som mannen, 21 år. Men gifta kvinnor förblev omyndiga ända till år 1921 då även de fick bli myndiga vid 21 års ålder."

Så här ser historien ut. Hur ser det ut i dag då? Jo, en kvinna har fortfarande i dagens samhälle svårt att klara sig utan sin "bättre" hälft. Det är ren och kall fakta, som varenda undersökning som kollat på ämnet är eniga om. Jämställdhetspolitiken i dag handlar om att kvinnor fortfarande hamnar i en slags beroendeställning till samhället på ett starkare sätt än vad män gör. Varför? Ja, i grund och botten för att kvinnor har mindre betalande arbeten än vad män har. 

Den fria människan måste väl ändå, i grund och botten, få kunna betämma själv hur gången in i kyrkan ska vara. Som sagt, vi ska vara myndiga människor. Sluta då att omyndigförklara "oss"!Anna vs. Log lady och lite pride...


Har alldeles nyss startat min semester! Hujedamej vad skönt!

Känns som om jag egentligen borde göra någonting av mer seriös karaktär, som exempelvis skriva en debattartikel om mänskliga och demokratiska rättigheter?! Vår lokala prideparad är hotad! Det finns någon, eller några, som inte vill ha en prideparad i kommunen. Vilket jag tycker är synd... Dessa motståndare respekterar inte att det finns mänskliga och demokratiska rättigheterna - och skylldigheter - utan de tar sig friheten att trakassera och hota personer som är inblandade i genomförandet av denna parad! Ja, det är olagligt att hota och trakassera...

För att lätta upp semesterstämningen så kollade jag på vårens bilder... Här ser ni moi och le log lady...
vem är vem?!


Ta hand om er i sommartrafiken!Klippet ska ge oss alla en tankeställare! Olyckan är så lätt framme och påminner oss då om att vi inte är odödliga - vilket heller inte våra medmänniskor är. Det ska dock inte behövas en olycka för att vi ska kunna räkna ut vad som kan gå snett...


Tål att tänkas på..."And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music"
                                               
                                                                                                                                 Friedrich Nietzsche


Så blev de sura över att jämföras med choklad...


Ja, men visst är det mer allvarligt att bli jämförd med en chokladincident - som faktiskt ägt rum, än vad det är att önska livet ur Sveriges statsminister... HYCKLARE!!!

Sen är ju allt man skriver en tolkningsfråga... Det är ju något som märks bara här på bloggen. Inte är det speciellt skoj när folk lägger ord, som jag inte sagt, i min mun. Eller håller mig ansvarig för en text jag inte författat!  RSS 2.0