Schlingmann says:"Idag har vi presenterat ett paket för barn, unga och barnfamiljer med små marginaler.

Satsningen består av tre delar: höjt flerbarnstillägg i barnbidraget, en särskild sommarjobbsatsning för skolungdomar och en förstärkt satsning på sommarskolor.

För att öka tryggheten för barnfamiljer, som ofta lever med små marginaler och en tung försörjningsbörda gör vi en särskild förstärkning riktad till barnfamiljer genom att höja flerbarnstillägget. Alliansregeringen föreslår därför att flerbarnstillägget höjs från och med den 1 juli 2010.

Flerbarnstillägget höjs därmed från och med den 1 juli 2010 med 50 kronor per månad för det andra barnet, med 100 kronor per månad för det tredje barnet, 150 kronor per månad för det fjärde barnet och med 200 kronor per månad för det femte barnet och varje ytterligare barn.

Regeringen genomför även på en särskild sommarjobbsatsning för skolungdomar, eftersom den ekonomiska krisen har försvårat situationen för ungdomar på arbetsmarknaden. Sommarjobb är ett sätt att ge unga människor möjlighet till tidig kontakt med arbetsmarknaden.

Satsningen avser sommarjobb i kommuner, landsting och ideella föreningar. Det ska möjliggöra hel- eller deltidsanställningar som pågår i 2-8 veckor under juni-augusti. Genom den särskilda satsningen ökar utbudet av sommarjobb. Det ger i sin tur ökade möjligheter till sommarjobb även för de som annars skulle ha svårt att finna sommarjobb på egen hand, såsom t.ex. funktionshindrade, nyanlända invandrare eller ungdomar som av sociala skäl behöver sysselsättning.

Satsningen beräknas skapa ca 15 000 sommarjobb och syftar till att erbjuda ungdomar praktisk arbetslivserfarenhet och ge möjlighet till referenser och nya kontakter.

Alliansregeringen föreslår även en förstärkt satsning på sommarskolor. Sommarskolor är en frivillig undervisning som främst söks av elever i årskurs 9 som ej nått behörighet till gymnasiet.

En utvidgad satsning på sommarskolor ger fler ungdomar möjlighet att komplettera sina betyg och därmed förbättra förutsättningarna att få slutbetyg, något som erfarenheten visat förbättrar utsikterna på arbetsmarknaden. Med den nya satsningen utökas målgruppen till att kunna omfatta även äldre tonåringar.

Sommarskolan ska kunna kombineras med arbete, t ex sommarjobbssatsningen.

Dessa aktiva insatser tillsammans med en ansvarsfull ekonomisk politik som sätter jobben i centrum utgör viktiga delar i vårt arbete framåt. Så vill vi hålla samman Sverige."


Ja, jag kan inte göra annat än att hålla med!

 Djur i hatt...


För att sänka nivån ännu ett snäpp på denna originella blogg kommer här ett klassiskt inlägg. Att inläggen nu nått botten innebär helt enkelt att det blir mycket lättare att göra minsta lilla framsteg... Eller vadå, inte är väl humor något att förakta?! Tänkte väl det...
Get i fez


Vad hände egentligen med Vira Blåtira?Var tog den fantastiska 80-talsdryck vägen? Vart tog det fantastiska 80-talet vägen överhuvud taget?

Enligt Wikipedia, hade Vira Blåtira en smak av skumbanan. Det klingar ingen klocka i mitt huvud direkt, men det stämmer säkert. Det är i vilket fall ett saknat original, som är väl värt att uppmärksammas.   Anna goes gudfruktig......eller?!

Många frågar mig varför jag fortfarande är medlem i Svenska Kyrkan. Svaret är helt enkelt: på grund av solidaritet och medmänslighet.

Solidaritet och medmänslighet mot människor, som lever och bor bredvid mig i samhället. Om man forskar lite i vad kyrkan faktiskt arbetar med i vårt samhälle och för våra medborgare kan man faktiskt bli helt tagen. Eller nej, inte jag, eftersom jag redan visste en del. Men om alla ni som är mot mig i denna fråga bara öppnar ögonen och öronen lite, så kanske även ni snappar upp lite samhällsinfo som kommer farandes?! 

För det första värnar jag om vårt kulturarv. Kyrkan har varit en stor del i vår kultur och jag vill gärna bevara en del av det som det medfarit, så som vackra kyrkor, kloster etc. Det kostar att hålla sådant vid gott skick. 

För det andra ser jag det otroliga arbete Svenska Kyrkan gör för de behövande. Det är mer än en gång per år, som man ser rubriker med ordet 'hjälper' i, och där även kyrkan finns omnämnd. "Kyrkan hjälper hit" Kyrkan hjälper dit" "Kyrkan stöttar" etc. De hjälper till med våra ungdomar som behöver extra stöttning i tillvaron... De finns där för våra äldre. Som ett berg att luta sig mot.  
 
För det tredje är det många av oss som förväntar oss att kyrkan, med sina präster, ska finnas tillgängliga vid katastrofer (konstigt nog). Då är det så självklart att de ska stå redo, med öppna armar, att ta emot alla som känner att de behöver ett ljus i mörkret. Då duger det minsann.


Detta var bara några av de exempel på varför jag tycker att det är solidariskt och medmänskligt att vara medlem i Svenska Kyrkan. Även om det inte är jag som är i behov av kyrkan, vare sig religiöst eller för något annat (just nu), vill jag ändå göra den tillgänglig för andra.


Någonting annat som slagit mig i denna fråga är detta med döden. 

Det är många som räknar med en kyrklig begravning. Vilket inte är helt självklart om man gått ur. Varför skulle det passa då? Jag, personligen, tycker att en borgerlig begravning passar de människorna alldeles utmärkt. För det är ju ett aktivt val man gör när man går ur. Eller?


The church in Viby (Viby kyrka)

Kyrkan över är Viby kyrka.  


När det blir så uppenbart...


...att man är gammal (äldre). Jag tog med några elever på road trip. Ja, jag gör ju som jag alltid brukar när det kommer nåt trevligt på radion. Höjer volymen till max och sjunger så det ringer i öronen!

Eleverna tittade dock bara på varandra, skakade på sina huvuden och skrattade. Tydligen så var det för att det var "nåt gammalt skit" och inte för att jag sjöng så vackert som de skrattade. De är rätt vana vid att jag kommer både sjungandes och dansandes in i klassrummet...

Som tur är, vet eleverna att jag lyssnar på all slags musik. Det var väl att det var just denna låt som jag sjöng med till som gjorde det hela lite roligare (jag bjuder på det):


Gammal är äldst!
Från vilket land kommer märket UGG?..


Svar: från Australien. Detta är en fråga som kommer i nån tv-reklam med jämna mellanrum. Såna här stövlar är tydligen bra att ha för att värma fötterna efter lite surfing (har jag hört) och här hemma har vi dem mitt i vintern. Vintern suger. Bort med all snö. Jag vill ha sommar...

Vadå UGG, här hemma är det väl fortfarande Snowjoggers som regerar?!


Anna goes hög på ångorna av målarfärg!


Jag har världens tripp här hemma. Dock ljög jag rätt så mycket om detta med att vara hög på färgen. Jag citerar från burkens text: "färgen luktar obetydligt under målning". Undra just vem som kommit på just den texten... Trippen kommer sig av den införskaffade påsen 'Rollo', som slank ner i IKEA-korgen tidigare under dagen. Det är den gula sorten. Den som har lite choklad i sig (mmm!).

Jag har påbörjat en renovering av min lägenhet... Jag skulle 'bara' måla soffbordet, men har ändå lyckats måla fyra möbler (än så länge). Men det blir ju så fint och det gör mig så glad! Happy happy!


Nu till nåt mer allvarligt, som vare sig handlar om Rollo-trippar eller kaffe-knarkande...


Tror ni att samhället, effektivare, kan hjälpa ungdomar som hamnat/riskerar att hamna i drogträsket, genom att exempelvis ge gymnasieskolor större frihet (under ansvar) när det handlar om drogtester?

Min sötaste lilla Molly, som gick bort i somras. Bilden är från julen 2008 


Twitter...


...sucks - just nu. Jag lägger ner det och beger mig ut! Ska hem till Johanna och få mig ett glas vin. Känns lagom jobbigt så här en lördag...

Visst funkar myskläder även en lördag?...
Robin Hood var ingen räv...


...fick jag lära mig i dag när jag var på ungdomsstyrelsens konferensturné då det presenterades hur samhället på bästa sätt kan möta unga. Att Robin Hood inte var någon räv berättade en man som pratade om det kulturella feriearbetet, som sker i Karlstad. Vi har alltså positiva exempel i Karlstad, som vi kan vara stolta över.

Det övergripande temat för hela konferensen var 'samverkan'. Samverkan mellan samhällets olika institutioner och plattformer skulle medföra ekonomiska besparingar men även, framförallt, besparingar i mänskligt lidande, om jag ska uttrycka mig krast. Oftast är det lättast att se kortsiktigt på samhällets "problemområden". Det kan vara svårt, att långsiktigt, tänka i besparingsbanor. Speciellt om vinsten kanske inte syns på flera, flera år!?! Rätta mig om jag har fel!

Ta till exempel ett barn eller en ungdom som fått diagnosen ADHD. Smidigast är att skjuta "problemet" framför sig och hoppas på det bästa. Det vi nu för tiden vet, är att många personer som fått diagnosen ADHD hamnar snett i livet. De ligger alltså i riskzonen för att hamna i trubbel och komma in på den kriminella banan (ganska så rejält). Ska vi svälta oss ur en kris eller ska vi investera oss ur den? Satsar vi pengar och resurser på barnet, i redan unga år, kan vi komma att spara många miljoner (återkommer med siffror senare)! Det som jag känner är det största hindret nu, är att få folk från kommunens alla olika nämnder, att tro på detta samarbete. Samarbete för framtiden. Samarbete för att spara pengar. Pengar och budget som väger tungt i kommunens beslutsprocesser. Men samarbete framförallt, och som tidigare sagt, för att spara på mänskligt lidande!

Nu är det snart dags att sova... Snarki snark!  

Cravings for music!


Har varit borta på två utbildningsdagar med nämnden...

I... need... m. u. s. i. c!
Han är ju så bra på så mycket!Mr Sean Penn. Han är inte bara skådespelare och man. Nej, han är även volontärarbetare i Haiti. Han befinner sig där det händer. Han är, fysiskt, på plats. Toppluvan av för honom! Kändisar som skänker pengar och som, säkert i all välmening, pratar om medmänskliga handlingar lyckas alltid få till hela uppslag i kvällspressen. Men...

Handlingskraftiga män är någonting vackert...

En film, som jag varmt rekommenderar och som gav Sean Penn en Oscar för bästa huvudroll är: "Milk". Sean Penn spelar där Kaliforniens första, öppet homosexuella, politikern Harvey Milk. Se den om ni ännu inte gjort det!


Äntligen!


"This is my life" tog hem segern. Undra hur många bloggar som tar upp ämnet "vann rätt låt?" i dag? Jag struntar i vilket och ska lyssna på Anna/Tracy (erkänn likheten i rösten!) hela dagen lång!

Jag säger bara: välkommen in till mitt rosa skimmer och min vardag! Observera min gay-tandborste som jag köpte här om dagen!Inget konstigt alls...


...eller kanske är det precis tvärtom?! Kanske är det konstigt? Hur kan det egentligen komma sig att detta fenomen - denna schlager - kan engagera en stor (större?) del av den svenska befolkningen?

Om det är sjunga jag måste göra för att få fram mitt budskap till er, så är det det jag ska göra! Vi syns på en scen någon stans i Sverige (läs Värmland (läs Karlstad (läs vardagsrumsgolvet))).

Vet inte om jag har så mycket att säga om artisterna för kvällen. Har faktiskt inte hört så mycket av dem. Det jag känner till, det är humorn!Anna goes bonn-unge!


Jag har under kvällen varit och lyssnat på Eskil Erlandsson, som är Sveriges jordbruksminister. Det hela var mycket intressant och jag var imponerad över att så många var där. Där fanns en och annan bonde som "doftade" både ko och häst. När jag var liten sa alltid min far att: "det luktar pengar". Som sagt, det var när jag var liten, då bönderna faktiskt kunde tjäna pengar på att vara just bönder.

Samtidigt som Erlandsson presenterade positiva siffror och andra framtidstankar, såg man hur frustrerade bönder rev sitt hår när de frågade hur de ska kunna klara sig i framtiden. Det gör mig ont att se deras oro och frustration.

Det är någonting som vi alla, stadsbo eller landsbygdsbo, kan fråga oss; vill vi ha kvar öppna landskap, som är så typisk för Sverige?! Jag tror att de flesta kan yrka bifall i den frågan. Vi vill ha kvar vår landsbygd och vi måste tänka på hur vi ska förvalta vårt svenska arv som vi fått av våra förfäder.

Jag är glad att vi har en Allians i Sverige, som täcker in många olika delar och områden av samhället och alla dess hörn. Varje hörn som har sin stora vikt! Ser man på den nya rödgröna röran är det relativt blankt på många av dessa områden. Hur i hela friden ska de klara av att lyfta Sverige och förvalta det?! Hur kommer landsbygden att överleva på ett fungerande sätt om de überröda och gröna ska få vara med och bestämma? 

 Ytterliggare en hopp-bild från Rom. Jag har en del hopp-bilder att visa...


Utbildning i jämställdhet...


...up my ass! Det jag fick lära mig i dag var inget nytt under solen direkt och det andra som kunde ha varit till någon slags nytta verkade mest vara trams. Det var säkert bra tankar tänkta från början, men som sagt,  mynnade det hela ut till att bli ren och skär blaj. Vilket fall i mina öron.

Föreläsaren tog bland annat upp utanförskap, eller nej, det var ju det han inte gjorde när han pratade om kulturkrockar. Mr Föreläsaren tog bland annat upp fallet Fadime, som blev dödad av sin pappa (hedersmord?!) och som båda tillhörde gruppen kurder. 

Det intressanta kom när vi själva, i våra seminariegrupper, började diskutera kring denna sorts problematik. En person tog då upp omständigheterna som säkert denna pappa kunde likställa sig med. Arbetslös och utanför det svenska samhället. 

Ja, så var säkert läget. Vi vet ju alla att den socialdemokratiska politiken, som då regerade, hade och har som utmärkande drag att sätta människor i beroendeställning till samhället. Lika så när det handlade och handlar om integrationspolitiken. Nej nej, det var och är inget undantag på den fronten. 

"Jag, har en idé!" utbrast den rödaste av de röda. "Vi hjälper människorna som kommer till Sverige genom att, enbart, ge dem socialbidrag!" "Vilken bra idé", tänkte säkert många, som inte längre behövde bry sig och litade till pengarnas helande effekt. Tills den dagen kom, då vi alla ställde oss frågorna: "hur är det egentligen är att befinna sig i ett utanförskap? Vilka konsekvenser kan det leda till?"

Jag kan bara säga att moderaternas migrations och integrationspolitik är tydlig i den frågan. Vi ska inte sätta folk i beroendeställning. "Drivkraften och förmågorna hos dem som kommer hit måste tas till vara på ett bättre sätt än idag. Genom en arbetsmarknadsanpassad introduktion, stärkt svenskundervisning och bättre möjligheter till exempelvis validering skapas förutsättningar för en bättre integration."

TADAAA! Looki looki! Det var ju det vi sökte efter...

Det var ett tag sen jag skrev på min blogg, men det har sin förklaring i att jag varit i Rom med min bror och Stefan. Vi hade det helt superb!


Greetings from Rome...
RSS 2.0