Robin Hood var ingen räv...


...fick jag lära mig i dag när jag var på ungdomsstyrelsens konferensturné då det presenterades hur samhället på bästa sätt kan möta unga. Att Robin Hood inte var någon räv berättade en man som pratade om det kulturella feriearbetet, som sker i Karlstad. Vi har alltså positiva exempel i Karlstad, som vi kan vara stolta över.

Det övergripande temat för hela konferensen var 'samverkan'. Samverkan mellan samhällets olika institutioner och plattformer skulle medföra ekonomiska besparingar men även, framförallt, besparingar i mänskligt lidande, om jag ska uttrycka mig krast. Oftast är det lättast att se kortsiktigt på samhällets "problemområden". Det kan vara svårt, att långsiktigt, tänka i besparingsbanor. Speciellt om vinsten kanske inte syns på flera, flera år!?! Rätta mig om jag har fel!

Ta till exempel ett barn eller en ungdom som fått diagnosen ADHD. Smidigast är att skjuta "problemet" framför sig och hoppas på det bästa. Det vi nu för tiden vet, är att många personer som fått diagnosen ADHD hamnar snett i livet. De ligger alltså i riskzonen för att hamna i trubbel och komma in på den kriminella banan (ganska så rejält). Ska vi svälta oss ur en kris eller ska vi investera oss ur den? Satsar vi pengar och resurser på barnet, i redan unga år, kan vi komma att spara många miljoner (återkommer med siffror senare)! Det som jag känner är det största hindret nu, är att få folk från kommunens alla olika nämnder, att tro på detta samarbete. Samarbete för framtiden. Samarbete för att spara pengar. Pengar och budget som väger tungt i kommunens beslutsprocesser. Men samarbete framförallt, och som tidigare sagt, för att spara på mänskligt lidande!

Nu är det snart dags att sova... Snarki snark!  

Kommentarer

Lämna gärna en kommentar!

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-mail (publiceras ej):


Blogg/Hemsida:


Kommentar:bloglovin
Trackback
RSS 2.0