Utbildning i jämställdhet...


...up my ass! Det jag fick lära mig i dag var inget nytt under solen direkt och det andra som kunde ha varit till någon slags nytta verkade mest vara trams. Det var säkert bra tankar tänkta från början, men som sagt,  mynnade det hela ut till att bli ren och skär blaj. Vilket fall i mina öron.

Föreläsaren tog bland annat upp utanförskap, eller nej, det var ju det han inte gjorde när han pratade om kulturkrockar. Mr Föreläsaren tog bland annat upp fallet Fadime, som blev dödad av sin pappa (hedersmord?!) och som båda tillhörde gruppen kurder. 

Det intressanta kom när vi själva, i våra seminariegrupper, började diskutera kring denna sorts problematik. En person tog då upp omständigheterna som säkert denna pappa kunde likställa sig med. Arbetslös och utanför det svenska samhället. 

Ja, så var säkert läget. Vi vet ju alla att den socialdemokratiska politiken, som då regerade, hade och har som utmärkande drag att sätta människor i beroendeställning till samhället. Lika så när det handlade och handlar om integrationspolitiken. Nej nej, det var och är inget undantag på den fronten. 

"Jag, har en idé!" utbrast den rödaste av de röda. "Vi hjälper människorna som kommer till Sverige genom att, enbart, ge dem socialbidrag!" "Vilken bra idé", tänkte säkert många, som inte längre behövde bry sig och litade till pengarnas helande effekt. Tills den dagen kom, då vi alla ställde oss frågorna: "hur är det egentligen är att befinna sig i ett utanförskap? Vilka konsekvenser kan det leda till?"

Jag kan bara säga att moderaternas migrations och integrationspolitik är tydlig i den frågan. Vi ska inte sätta folk i beroendeställning. "Drivkraften och förmågorna hos dem som kommer hit måste tas till vara på ett bättre sätt än idag. Genom en arbetsmarknadsanpassad introduktion, stärkt svenskundervisning och bättre möjligheter till exempelvis validering skapas förutsättningar för en bättre integration."

TADAAA! Looki looki! Det var ju det vi sökte efter...

Det var ett tag sen jag skrev på min blogg, men det har sin förklaring i att jag varit i Rom med min bror och Stefan. Vi hade det helt superb!


Kommentarer

Lämna gärna en kommentar!

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-mail (publiceras ej):


Blogg/Hemsida:


Kommentar:bloglovin
Trackback
RSS 2.0